среда, 23. октобар 2013.

Моја генерација у моралном искушењу данашњице


Као што сви добро знамо, централне вредности морала су добро, исправно и праведно. У данашње време се јако мало људи придржава тих правила. Због тога у овом друштву јако мало можете наћи људе са правим вредностима. Поставићу се из сасвим неког трећег угла и описаћу моје мишљење, о мојој генерацији.

Рецимо овако, да особе мог узраста много зависе од мишљења свог друштва. Исто тако, већина порока се јавља такође у таквим друштвеним заједницама, где слабије особе, мислим ментално лабинле, покушавајући да се уклопе у друштво и раде неке ствари које нису добре првенствено за њих, у неким ситуацијама и за околину. Јако су ретки људи са моралом, који све раде исправно, којима није стало до туђег мишљења, већ имају неко своје које не желе да прекрше. Због тога могу рећи да се велики број младих људи одаје тешким пороцима као што су дрога, алкохол, коцка не размишљајући да ли је исправно. Генерално гледајући, много тога се променило од како су наши родитељи били узраста у којем смо ми сада. Не кажем да тада није било кршење морала и да неки људи нису мање ценили ствари, већ да се знао основни ред, неко правило које се поштовало. Исто то је данас скоро изумрло, јер сви гледају како ће се извући из нечега, а немају оно у себи што би их натерало да помогну другима.

Људи који умеју прво да цене себе, па друге око себе и све што раде, раде исправно и праведно су људи у правом смислу те речи. Човечански је помоћи, понудити се за помоћ. Треба бити поштен и искрен у својим намерама, јер сви смо ми људи, а мало ко је човек.

2 коментара: