четвртак, 15. децембар 2016.

Kad čovek ima ljubav, ima sve




Magija ljubavi je toliko jaka, da može rastopiti i kameno srce. Različite vrste ljubavi nas obasipaju sa svih strana, a svaka nam na svoj, jedinstveni način začinjava život. Možemo se smatrati srećnim ljudima ako je doživljavamo svakodnevno.
Nekada druge emocije poput ljutnje, besa, mržnje i ljubomore mogu da nadvladaju nad našom dušom i da i mi postanemo takve osobe ispunjene gnevom, pohlepom, gladni svega i svačega. Međutim, tada nećemo biti srećni, već ćemo padati u tamu naše podsvesti poput uvelog cveća.
Ljubav ima moć da razbije i najtvrđi zid, rastopli najhladniju zimu i unese toplotu tamo gde je davnih dana nestala. O velikim ljubavima pisane su pesme, prepričavane priče i ona je oduvek bila nepresušni izvor inspiracije raznim umetnicima. Ne mora se to odnositi samo na ljubav između jednog para, već i na roditeljsku, ljubav prema bratu, sestri i  razne, druge vrste... Svaka ljubav je dobra za telo i duh, za rast naše ličnosti i svaka je posebna. Svaka nas čini onim što jesmo i jača nas da snažnije koračamo put životnih staza. Puno toga može se desiti, ali ljubav bližnjih osoba ostaje zauvek.
Nevidljiva, a jaka, energija ljubavi oseti se u vazduhu. Ona nas potkrepljuje i hrani za nove pobede. Ona nam unosi svetlost i tračak nade kada smo tužni, kada mislimo da nema izlaza, ona je tu da nas podigne i pomogne nam da uspemo. Zbog ljubavi, ljudi rade ono što im inače ne bi ni palo na pamet, oslobađaju se okova koji ih sprečava da uvide svoju okolinu i uspevaju u tome zato što im volja i jaka ljubav prema određenoj osobi ili prema nečemu pomaže da guraju ka boljitku.

Ne treba potcenjivati snagu te snažne emocije i misliti da ona nije toliko bitna. Svakome je potrebna i svako će se bolje osećati ako ima nekoga uz sebe ko ga voli, ceni i veruje u njegove sposobnosti. To će dati i dodatnu motivisanost za nova ostvarenja. Ljubav pokreće svet, a svet pokreće nas. Prema tome, ljubav pokreće nas i treba da je cenimo dok god je imamo.

Нема коментара:

Постави коментар