субота, 10. децембар 2016.

Dani naše mladosti




Stari nam govore da je detinjstvo najlepše doba, da smo kao deca bezbrižni i oslobođeni raznih problema i da treba da uživamo u tom periodu koliko god možemo, jer kada odrastemo sve je teže. Mi im ne verujemo i žurimo da uđemo u taj čudesni svet odraslih, a ni sami ne znamo da su i te kako bili u pravu.
Istina jeste da je mladost jedan divan period koji nam ostavlja mogućnost da istražujemo sve oko sebe, nas i druge ljude. Taj prelazni period može biti težak, ali je ipak naš put ka spoznavanju svega i zato ga treba iskoristiti.
Mi, mladi treba da se zauzmemo za to da nam sadašnjost bude dostojna budućnosti, da ispravimo greške koje su možda prethodne generacije napravile, ali i da beskrajno uživamo.
Danas je vreme na ceni, ali ipak ne dovoljno jer mnogi zaboravljaju da ga iskoriste na pravi način misleći da ga ima dovoljno za sve. Život brzo prolazi i treba imati u vidu to da se kasnije dosta vremena provede na poslu, sa porodicom i da je sloboda praktično luksuz. Želiš živeti život kao čovek? Moraš prvo raditi kao da nisi jedan. Zato mladost treba da nam bude ispunjena lepim uspomenama da smo nekada preživljavali i živeli razne ludorije kojih se sada sećamo kroz slatki smeh. Kada smo mladi, puni smo elana, spremni za nove poduhvate, jednostavno imamo dovoljno energije za sve što život baci na nas. Polako spoznajemo sve mnogo bolje, upoznajemo različite osobe koje nas nauče da postoji i ono loše i dobro u ljudima.
Dani naše mladosti treba da budu ispunjeni novim iskustvima, raznim događajima koji nas obeležavaju i vajaju u stasalu, odraslu osobu, prijateljima koji će biti tu i posle mnogo, mnogo godina, ljubavlju koja nas uvodi u procvat te mladosti.

Kada smo mladi mi učimo, upijamo i pravimo, a kasnije to znanje upotrebljavamo da razumemo stvoreno. Krucijalno je da nam to obezbeđuje da ostvarimo sve snove kojima se nadamo i ka kojima stremimo. Mladost nas uči tome da je naša starost zahvalna što smo je proživeli. Zato, živimo je punim plućima.

Нема коментара:

Постави коментар