уторак, 13. децембар 2016.

Imati i nemati




Kada nešto izgubiš, tek onda shvatiš njegovu vrednost. Koliko je nekome nešto vredno, ne može se izmeriti, zato što su različitim osobama različite stvari bitne. U svemu što imamo, treba maksimalno uživati jer nikada ne znamo šta nam sutra donosi i da li će nam to nešto biti oduzeto ili ne.
Ljudi koji su imali nešto njima dragoceno, a onda kao na ruletu sve izgubili znaju najbolje kako je to imati pa nemati. Ipak, doživeli su nešto što neko drugi možda neće nikada, uživali u tome dok je trajalo i odjednom kao magičnim štapićem im je to nestalo. Da li su to i zaslužili? Verovatno da nisu, ali život je nepredvidiv i pun uspona i padova. Obazrivost je bitna, ali ne treba biti stalno napet u strepnji da će sve možda nestati i kada se to zaista i desi žaliti zato što to vreme nije iskorišćeno na bolji način. Ne treba biti samo prolazni putnik, već neko čiji se trag pamti. Tako će se i u nemanju osećati aura, koja je spremna da pokosi nadošlu nesreću.
Ne može sve teći kao med i mleko, a možda je tako i bolje jer nismo ni svesni naše snage ili kukavičluka sve dok se ne desi problem sa kojim treba da se borimo. To nam pomaže da spoznamo sami sebe i vrlo je bitno.
Posle niza dobrih stvari, kao grom iz vedra neba, odjednom vas udare loše, jedna za drugom. Iznova i iznova... Taj začarani krug se ponavlja sve dok naša unutrašnja snaga ne dostigne vrhunac i odluči da je vreme za borbu. Imati nešto, bila to neka bliska osoba ili pak nešto materijalno i onda sve to izgubiti se može emocionalno loše odraziti na čoveka. Fragilne osobe mogu pasti u depresiju, jake osobe se nakon tuge mogu podići kao feniks iz pepela i odlučiti da ih to ne može zaustaviti ka njihovim ciljevima.
Stalno treba da pozitivno nadograđujemo svoju ličnost i da i kada se i dobro ili loše dešava, pokažemo svoju najbolju stranu. Imati, pa nemati može biti neminovni razlog da se kroz godine promenimo, međutim treba da ostanemo dosledni svojim principima.

Estetika života krije se u tome, u balansu između dobrog i lošeg, a na nama samima je da odigramo tu životnu igru na najbolji način i izađemo kao pobednici.

Нема коментара:

Постави коментар