недеља, 6. јануар 2013.

Nisu loša vremena nego ljudi



Danas mnogo nas živi sa nekom gorcinom u sebi koja izjeda srce polako i tiho tako da uglavnom postajemo hladni i oholiu na sve što se dešava oko nas.
Žalimo se danonoćno na sve što postoji. Govorimo kako su došla loša vremena, kako se sve izopačilo ali zaboravljamo jedno, zaboravljamo da nevolje ne čine vek, godina, pa ni minut, već nevolje činimo mi sami svojim postupcima.Svojim zlim željama, rečima, delima činimo vreme zlim.Zar je krivo vreme što brat za brata ne haje ni malo? Zar je krivo vreme što zvrje prazne kolevke i skupljaju prasinu? Zar nisu žene krive sto ubijaju plod u utrobi svojoj? Vreme nikome nije reklo idi, idi abortiraj šta će ti čedo.Ide leto zar puna sala da odlaziš na plažu?Ne, sami smo krivi za svako zlo koje nam se dešava, sami hrlimo u propast, u ambis bez imalo razuma.Trebamo povesti računa o svemu, o svakom našem postupku, jer čovek stvorenje Božije treba da razmišlja, a svako ko razmišlja shvata da vreme teče. Da i juče i danas a i sutra sve će ići svojim tokom samo će naši postupci ići tokom ne vremena , nego nas koji živimo u tom vremenu.
Patrijah Pavle je rekao ,,Nije nam dato da biramo u kom cemo se vremenu roditi ali možemo da biramo kakvi ćemo biti u tom vremenu“.Bio je u pravu... Nikakvo vreme ne utiče na nas , niti na bilo koga, ni na mene, ni na tebe, to je samo izgovor za izbegavanje odgovornosti sopstvenih grešaka.
Ovako odlazimo u ponor, ovim mišljenjem o ,,krivici vremena“ i ako ubrzo ne shvatimo istinu koju smelo izbegavamo čeka nas samo mrak koji ne tamni samo oči nego i um i srce.

Svako korišćenje materijala sa ovog bloga u ne školske svrhe, smatraće se piraterijom i ugrožavanjem autorskih prava, koje za sobom mogu povuci krivično pravnu odgovornost.

BY:Ema 

3 коментара:

  1. da li moze da se iskoristi neki deo za republicko takmicenje u bedesdnistvu?

    ОдговориИзбриши
  2. Ma ko ce bre da koristi sta od toga,kao da si otkrila drugu civilizaciju...svako citira i prepricava svakoga,a samo kod tebe se trazi nesto posebno....To sto si rekla u vechini je dosta ljudi vec reklo i ti si to chula od njih pa sada to pripisujes sebi,mada nisi rekla nista posebno,da bi se sada neko otimao za tih tvojih desetak recenica.Spusti se bogati na zemlju!

    ОдговориИзбриши
  3. Evo vec sam nasao nekoga ko ovo isto govori....http://welcometomywo.blogspot.nl/2013/07/nisu-losa-vremena-losi-su-ljudi.html

    ОдговориИзбриши