недеља, 24. мај 2009.

Prijateljstvo

Zajednichko u svim temama o prijateljstvu da se bez njih ne moze ziveti.Sa prijateljima se mozemo teshiti saznanjem da,bez obzira na to koliko smo loshi,postoje gori od nas.lakshe je pravog prijatelja steci u detinjstvu nego kasnije.Deca mnogo emotivnije dozivljavaju zivotne situacije s nekim i duze ih pamte od starijih koji to iskuse u kasnijim godinama.Mislim da je za pravo prijateljstvo potreban dug vremenski period.Nekog mozesh smatrati prijateljem,a posle godinu dana ti uchini neshto za shta ni u snu ne bi pomislio da moze...
Ne treba verovati ljudima s kojima smo se tek sprijateljili,a koji pokazuju da smo im drazi od njihovih starih prijatelja;tako ce se ponashati i s nama kada steknu nove prijatelje.
Treba pomoci prijateljima kada im je to potrebno,a ne dokazivati se kada su oni vec propali.
Na kraju necemo pamtiti rechi nashih neprijatelja,nego cutanja nashih prijatelja.
Nesreca povecava nash smisao za prijateljstvo i ljubav.
Medju prijateljima treba voleti ne samo one koje zaloste nashe nesrece,nego i one koji nam na zavide na sreci
Nemoguce je tachno odrediti trenutak radjanja prijateljstva.Kao shto postoji kap koja prepuni sud kad ga punite,tako nakon niza prijatnih gestova postoji onaj koji vam prepuni srce.

6 коментара:

 1. Kad zazmurim, i kad zaspim

  Snovi i masta imaju moc da nas vode u predele koji su nedostupni i daleki.Kad zazmurim i kad zaspim mogu da stignem u proslost i u buducnost.To je kao velika carolija.Moja savest je puna sarenih slika.Ona je zivopisna i lici na sve lepote godisnjih doba.
  Jedne noci sam sedela na pragu kuce i zamisljeno posmatrala zvezde.Imala sam pitanja o kojima sam stalno razmisljala.Razmiljala sam:"Ovde sam sama sa sestrom.Sama sam kao cvetic na livadi koji jedva ceka da izrastu novi cvetici da vise ne budem sama.I zasto sam napustila drugove sa kojima sam provela toliko godina? Ovde je sve pusto, ulice su prazne, na livadi i njivama niko ne radi.Ne secam se da je sve ovako bilo.Zelela bih da sve bude kao pre.Da vidim vesele seljake kako obradjuju zemlju, da ne budu tuzni sto su se vratili." Tada sam odjednom ugledala najbljestiviju zvezdu.Ona mi je dala kratak odgovor:"Ovde si jer si ovde rodjena."Ona mi je dala snagu da idem dalje i da se uvek nadam boljom.Moram izdrzati i nadati se da ce jos mojih vrsnjakinja doci.
  Od tada svake noci gledam u tu zvezdu i ona mi je od tog dana vodila.Zelela bih da jos mojih vrsnjakinja dodje da se igramo i zajedno provodimo vreme.

  Jer je dobar sastav..?? KRISTINA

  ОдговориИзбриши